Siųsti atsiliepimą
El. paštas
Slaptažodis
Pamiršote slaptažodį?
Registruotis

Prisijungę vartotojai

Offline

KLAUSK- ATSAKYSIU!(TEMA SKIRTA NAUJOKAMS)

Forumai3D3ds maxKLAUSK- ATSAKYSIU!(TEMA SKIRTA NAUJOKAMS)

Žinutės: 154
Miestas: Vilnius/Kaunas/Klaipėda
Prisijungė: 2013-10-14
Bir 3, 2014
Litho sako:
Litho to toggle nenaudoju. Keista, bet pas mane tai neeina iseiti is selectiono su 1 2 3 4 5.. gal koks bugas... o su senesniokm versijom as kazkaip net netikrinau.


Gal kas su klaviatūros kalba? Jei pas tave lietuviškos raidės kur skaičiai, tai neveiktų.

p.s. ctrl+b, po default veikia keyboard override esant tiek on, tiek off.

Pas mane tai togglina iš Transform/Rotate/Scale po defaultu o_O

Užsakymų kainų nežinau, blink182, deja :) Aš čia, priklausomai nuo pasirinktos 3d estetikos, nuo trikampių skaičiaus, veido animavimo, įsivaizduočiau čia darbo 1 - 5 d.d.?

Paskutinis redagavo: Litho 2014-06-03, 16:30

0 Taškai

Žinutės: 1616
Miestas: Kaunas
Prisijungė: 2006-04-05
Bir 3, 2014
Kajuzas sako:

blink182 sako:

Sveiki, kadangi nesu daug uzsakymu turejes nelabai zinau kainas. Kas galit pasyt apytiksle suma uz toki chara? Jei nenorit viesai apie tai sneket, galit man PM atsiust savo nuomone. Uzsakovas vienas asmuo, is Vokietijos

500eur sakyčiau, nors nesu specas

--

Pas nepažįstamuosius saldainiai skaniausi. ž.
0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 13, 2014
romullus sako:
ISurg gelbėk :]
Tamstos prieš pusmetį pasiūlytas skriptas, keičiantis koordinačių sistemą į norimą, tausoja mano nervus sulyg kiekvienu max'o paleidimu. Dabar užsimaniau jį truputi praplėsti, bet koją kiša visiškas maxscripto neišmanymas. Papildžius skriptą tokia eilute:
<ViewportViewSettingImpl>.SelectedEdgedFacesEnabled: false
max'as spjaudosi pranešimais apie klaidas sintaksėje. Gelbėk ir jei gali, dar paporink kaip pakeisti tą kodą, kad jis suveiktų ir resetinus max'ą.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Moderator
Žinutės: 925
Prisijungė: 2008-03-31
Lie 13, 2014
Augis sako:
Blink. Priklauso nuo tavo patirties, ar highpoly ar low poly ir tt. Pasivaiksciok po freelanceriu svetaines paziurek po kiek daro. Daug niuansu yra. Jei darysi savaite ir tau reikia per men 3000 tai padalink juos is 4. As taip skaiciuociau. 500 eur irgi gali buti bet jei jam pasirodys per daug tai daugiau uzsakymu negausi. :)
0 Taškai

Žinutės: 441
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Lie 13, 2014
alvius sako:

romullus sako:

ISurg gelbėk :]
Tamstos prieš pusmetį pasiūlytas skriptas, keičiantis koordinačių sistemą į norimą, tausoja mano nervus sulyg kiekvienu max'o paleidimu. Dabar užsimaniau jį truputi praplėsti, bet koją kiša visiškas maxscripto neišmanymas. Papildžius skriptą tokia eilute:
<ViewportViewSettingImpl>.SelectedEdgedFacesEnabled: false
max'as spjaudosi pranešimais apie klaidas sintaksėje. Gelbėk ir jei gali, dar paporink kaip pakeisti tą kodą, kad jis suveiktų ir resetinus max'ą.

Turetu buti taip
<VARIABLE>.SelectedEdgedFacesEnabled = false

<VARIABLE> pakeisk i kintamojo pavadinima kuris jau naudojamas tavo skripte. Gali papostinti visa skriptam tai pasakysiu kuris ten kintamaji keist.

--

fighting the good fight
0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 13, 2014
romullus sako:
Tas skriptukas labai jau paprastas, bijau, kad jokių kintamųjų jame nėra:
setRefCoordSys #world
callbacks.addScript #SystemPostReset "setRefCoordSys #world" id:#Change_RefCoordSys

Paskutinis redagavo: romullus 2014-07-13, 14:50

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 441
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Lie 13, 2014
alvius sako:

romullus sako:

Tas skriptukas labai jau paprastas, bijau, kad jokių kintamųjų jame nėra:
setRefCoordSys #world
callbacks.addScript #SystemPostReset "setRefCoordSys #world" id:#Change_RefCoordSys



tada reiketu daryti taip:
ngm = NitrousGraphicsManager.GetActiveViewportSetting()
ngm.SelectedEdgedFacesEnabled = false


nzn ar cia verta callbacka daryti. Gal geriau butu padaryti toggle mygtuka? Jei taip tai kodas butu toks:
ngm = NitrousGraphicsManager.GetActiveViewportSetting()
ngm.SelectedEdgedFacesEnabled = not(ngm.SelectedEdgedFacesEnabled)


Kodel neveikia CODE tagai? Adminai :) ?

Paskutinis redagavo: alvius 2014-07-13, 14:58

--

fighting the good fight
0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 13, 2014
romullus sako:
Dėkui didžiulis, jau vienu žingsneliu arčiau normalių darbo sąlygų link :]

Dar keletas klausimukų:

1. norėdamas tą patį padaryti ir su likusiais viewportais, įdėjau tokią eilutę:
vp_r = NitrousGraphicsManager.GetViewportSetting(1, 2, 3)

bet max'as keikiasi. Ar tai reiškia, kad kiekvienam viewport'ui turiu kurti po naują kintamajį?

2.noriu kad mano viewportai rodytų wire, o paspaudus F3 būtų shaded, o ne realistic, kaip yra dabar. Tikėjausi, kad tai padarys toks kodas:
vp_r.VisualStyleMode = 1 -- shaded
vp_r.VisualStyleMode = 5 -- wire

bet nė velnio. Kame klaidą?

p.s. o kodėl callback blogai? Man rodos toggle mygtukas daug nepatogiau.

Paskutinis redagavo: romullus 2014-07-13, 16:44

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 441
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Lie 13, 2014
alvius sako:

romullus sako:

1. norėdamas tą patį padaryti ir su likusiais viewportais, įdėjau tokią eilutę:
vp_r = NitrousGraphicsManager.GetViewportSetting(1, 2, 3)

bet max'as keikiasi. Ar tai reiškia, kad kiekvienam viewport'ui turiu kurti po naują kintamajį?

GetViewportSetting reikalauja vieno argumento - viewporto indekso. negalima perduoti daugiau nei 1 viewporto indekso.

romullus sako:


2.noriu kad mano viewportai rodytų wire, o paspaudus F3 būtų shaded, o ne realistic, kaip yra dabar. Tikėjausi, kad tai padarys toks kodas:
vp_r.VisualStyleMode = 1 -- shaded
vp_r.VisualStyleMode = 5 -- wire

bet nė velnio. Kame klaidą?

Speju del to, kad vp_r nenurodo i viewporto settingsu objekta.
prirasyk pradzioje:
vp_r = NitrousGraphicsManager.GetActiveViewportSetting()
arba
vp_r = NitrousGraphicsManager.GetViewportSetting(<VIEWPORT_INDEX>)

romullus sako:


p.s. o kodėl callback blogai? Man rodos toggle mygtukas daug nepatogiau.

Nzn. Gal. Nelabai suprantu, ka cia bandai pasidaryti. Papasakok placiau tai galima pagelbet bus ;)

Paskutinis redagavo: alvius 2014-07-13, 17:08

--

fighting the good fight
0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 13, 2014
romullus sako:
Bandau taupyti savo nervus, kad kiekvienasyk paleidus ar restartavus maksą nereiktų iš naujo nustatinėti viewportų. Tas skriptas sėdi scripts\startup kataloge, o callback pasiūlė ISurg, kad skriptas veiktų ir resetinus max'ą.

Kas link šitos vietos:
vp_r = NitrousGraphicsManager.GetViewportSetting(<VIEWPORT_INDEX>)

tai būtent taip pas mane ir parašyta, bet vistiek nesuveikia. Ta prasme viewportas gaunasi wire, bet paspaudus F3 jis pasidaro realistic. Arrrgh!

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 441
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Lie 13, 2014
alvius sako:
Ant dienu parasysiu koki skriptuka tavo problemai isspresti.

--

fighting the good fight
0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 14, 2014
romullus sako:
Kūl, lauksiu nekantraudamas :]

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 441
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Lie 16, 2014
alvius sako:
Sis skriptukas togglina aktyvu viewporta tarp shaded ir wireframe rezimu. Tai tiesiog per Customize user interface uzsidek F3 ir turetu veikti. Ar zinosi kaip ir kur issaugoti *.mcr?
macroscript ToggleShadedWireframeView
category:"KADLENGVIAUGYVENTIBUTU"
(
	ngm = NitrousGraphicsManager.GetActiveViewportSetting()
	if ngm.VisualStyleMode == #wireframe then
		ngm.VisualStyleMode = #shaded
	else
		ngm.VisualStyleMode = #wireframe
)


Galima per pati skripta overridint/pakeisti shortcuta, bet ten gan daug rasyti visko reikia (alus paspartintu si reikala :) )

Paskutinis redagavo: alvius 2014-07-16, 00:24

--

fighting the good fight
0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 21, 2014
romullus sako:
Atsiprašau už suvėlintą atsakymą, kažkaip prasprūdo tavo postas man pro akis.

Dėkui, už pastangas alviau, bet man visiškai nepatinka idėja override'inti tokį svarbų shortcut'ą kaip F3.

Kai bus kiek daugiau laiko, aš pabandysiu pats pasitobulinti ISurg'o startup skriptuką, kad susitvarkyti visus smulkius mane nervinančius dalykėlius, kuriuos tik pavyks. O dėl to realistic-shaded dalyko - bala nematė, gal nenumirsiu iš nervo :]

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 152
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2005-05-16
Lie 22, 2014
ISurg sako:
Na, pamačiau jau gerokai po laiko, bet kaip suprantu problema iki galo dar neišsisprendė, tai keletas mano pastebėjimų:
Pirmiausia, tai su Alviaus scriptu, F3 funkcionalumas neprarandamas - defaultinis F3 keičia tarp wire ir smooth (kuris gali būti tiek realistic, tiek ir shaded, priklausomai nuo to kas buvo įjungta), o tuo tarpu Alviaus būdas keičia tik tarp wire ir shaded, t.y. net jeigu prieš tai buvo įjungtas realistic, iš wire bus keičiama į shaded.
O kalbant apie viewporto nustatymus apskritai - tai jie yra saugomi maxo faile. Todėl tiek ir shaded visual style, tiek ir display selected with edges, galima išsaugoti į maxstart.max sceną, kurią sėkmingai užkraus ir po reseto.
Iš kitos pusės, jeigu norima visiškai "pamiršti", apie realistic, net ir atidarinėjant failus, kurie buvo išsaugoti jį įjungus - reikės scripto, kuris suveiktų kiekvieną kartą atidarius kokį nors failą ir patikrintų kas kokiuose viewportuose įjungta ir ką į ką reikia pakeisti. Artimiausiom dienom pabandysiu pagalvoti, kaip čia visą tai padaryti ir sudėti į vieną vietą.
0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 22, 2014
romullus sako:
Tikrai dar ne po laiko ;]
Ok, pabandysiu Alviaus makroskriptą, pažiūrėsim kas ten gausis.

Kas link maxstart, pamenu, kad man labai nepatiko kaip jis elgiasi - sukelia daugiau problemų nei jų išsprendžia. Galbūt reiktų jam duoti dar vieną šansą...


ISurg sako:

Iš kitos pusės, jeigu norima visiškai "pamiršti", apie realistic, net ir atidarinėjant failus, kurie buvo išsaugoti jį įjungus - reikės scripto, kuris suveiktų kiekvieną kartą atidarius kokį nors failą ir patikrintų kas kokiuose viewportuose įjungta ir ką į ką reikia pakeisti. Artimiausiom dienom pabandysiu pagalvoti, kaip čia visą tai padaryti ir sudėti į vieną vietą.

Oi ne, šitaip sudėtingai man tikrai nereikia - labai retai atidarinėju svetimas scenas, o manosios jau būna išsaugotos su shaded. Iš esmės man iki pilnos laimės betrūksta, kad šviežiai atidarius ar restartavus maksą, jis turėtų tokius nustatymus:

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Rugp 1, 2014
romullus sako:
Kokiu būdu galima būtų perkelti vertex color tarp skirtingos topologijos modelių (lowpoly->highpoly)? Pageidautina pačiam 3ds max'e.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 517
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2004-12-26
Rugp 1, 2014
Armians sako:
as vertexcolor'o nebandziau, bet Projection Modifier'is max'e turetu tai daryt.
bent jau su UV'ekais tai apynormaliai veikia, ten maciau yra ir vertex color channel'is
0 Taškai

Žinutės: 517
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2004-12-26
Rugp 1, 2014
Armians sako:
katik greitai ant sferu isbandziau, atrodo suveike:

0 Taškai

Master
Žinutės: 2452
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Rugp 1, 2014
romullus sako:
O aš galvojau, kad projection modifier'is tik uv mapus transfer'ina. Super tuomet. Dėkui už pagalbą.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai
Jums reikės prisijungti, jei norite rašyti atsakymą.