Siųsti atsiliepimą
El. paštas
Slaptažodis
Pamiršote slaptažodį?
Registruotis

Prisijungę vartotojai

Offline

KLAUSK- ATSAKYSIU!(TEMA SKIRTA NAUJOKAMS)

Forumai3D3ds maxKLAUSK- ATSAKYSIU!(TEMA SKIRTA NAUJOKAMS)

Žinutės: 88
Prisijungė: 2011-11-26
Rugp 3, 2014
Vilius Laugalys sako:
Sveiki turiu toki dideli galvos skausma, darau kaili naudoju Hair and Fur su materialu tarp mrParameters. pasidarau setingus nurenderinu viskas gerai bet kai keliu i norima scena tenai nerenderina teksturos, vaizdas kaip kad butu flip normal bet ne tas, bandziau importint ta scena i ten kur renderina normaliai bet vel tapati problema. naudoju VRay. Gal kas turi kokiu ideju ?
0 Taškai

Žinutės: 1750
Prisijungė: 2006-04-05
Rugp 4, 2014
Kajuzas sako:
paro kaip atrodo
0 Taškai

Žinutės: 1015
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-12-16
Rugp 4, 2014
gestis sako:
neturiu prieigos, o ir mažai tepamenu ką, bet pirmas įspūdis, tai skirtingų renderių ir materialų konfliktas skirtingose scenose. Kitas dalykas - ar failas exportuojamas/importuojamas, ar merge'inamas? Dar galima tą pakavimo dėžę naudoti (nepamenu kaip ten tai vadinasi). Tokios būtų mano idėjos, nors abejoju ar padės...

Paskutinis redagavo: gestis 2014-08-04, 18:49

0 Taškai

Žinutės: 88
Prisijungė: 2011-11-26
Rugp 4, 2014
Vilius Laugalys sako:
Bandziau kelt per XRef nieks nepadeda..
atskirai nurenderinau ir photoshope suklijavau..

0 Taškai

Žinutės: 1374
Miestas: Colchester
Prisijungė: 2009-12-18
Rugp 5, 2014
ramanauskius sako:
gal kas bandet ta crackinta vray 3 jau ar veikia jis ten normaliai ? ar dar reikia laukti geresnio cracko 🙂 ?
0 Taškai

Master
Žinutės: 2591
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Rugp 8, 2014
romullus sako:
Dar vienas klausimas/prašymas maxscript'o gurams. Ar įmanomas toks variantas, kad paleidžiant/perkraunant maksą, skriptas patikrintų ar bitmap paging'as išjungtas ir esant įjungtam, jį išjungtų.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 443
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Rugp 8, 2014
alvius sako:

romullus sako:

Dar vienas klausimas/prašymas maxscript'o gurams. Ar įmanomas toks variantas, kad paleidžiant/perkraunant maksą, skriptas patikrintų ar bitmap paging'as išjungtas ir esant įjungtam, jį išjungtų.

Manau, kad cia nereikia net tikrinti ar ijungtas ar ne. Tiesiog sukurk DisableBitmapPager.ms faila <3ds Max install dir>\scripts\startup ir irasyk ten sita eilute:
IBitmapPager.enabled = false

Paskutinis redagavo: alvius 2014-08-08, 13:53

--

fighting the good fight
+1 Taškai

Master
Žinutės: 2591
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Rugp 8, 2014
romullus sako:
Žmogau, tu net neįsivaizduoji kaip aš tau dėkingas!!!
Bet dėl tikrinimo būtų neblogai, jei užkraunant seną sceną, būtų galima patikrinti paging'o būseną ir bent jau duoti perspėjimą jūzeriui, nes pats aš dažniausiai pamirštu patikrinti. Bet tai jau neesminis reikalas, svarbiausia, kad dabar būsiu ramus, kad naujose scenos nebūs užtrauktas rankinis stabdis.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 443
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Rugp 8, 2014
alvius sako:
Kiek suprantu Bitmap Pagerio nustatymai issisaugo su scena. Tai jei atidarysi scena kur jis ijungtas, Bitmap Pageris vel isijungs. Pats turiu du meniu punktus pasidares: Enable ir Disable Bitmap Pager. Man atrodo Enable Bitmap Pager net niekada nenaudojau 😀

--

fighting the good fight
0 Taškai

Master
Žinutės: 2591
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Rugp 8, 2014
romullus sako:
Taip, bitmap pager'io būklė išsisaugo su scena, bet pikčiausia tai, kad nesvarbu kokie makso nustatymai, vos tik atsidarius sceną su įjungtu pager'iu, nuo to momento visos naujai kuriamos scenos turės jį įjungtą, iki tol kol vargšas, nieko nenutuokiantis, jūzeris susiprotės kad kažkas ne taip ir jį išjungs. O turint omeny, kad palyginti nesenai aš nė žalio supratimo neturėjau apie tą pager'į, nekalbant jau apie jo daromą žalą, naturalu, kad visos senesnės mano scenos yra su bitmap pager ON. Arrrrgh!!!
Todėl tavo pasiūlyta skripto eilutė, man kaip išganymas iš aukščiau :]

Dar viena bauda su tuo pager'iu, kad jį išjungus, būtina perkrauti maksą, kad efektas įsigaliotų. Autodesk, aš tavęs NEKENČIU!

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 2684
Prisijungė: 2008-12-08
Rugp 8, 2014
Rytis sako:
+1 aš irgi nieko nežinojau labai dėkui už apšvietimą 😀
0 Taškai

Žinutės: 443
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Rugp 9, 2014
alvius sako:

romullus sako:

Dar viena bauda su tuo pager'iu, kad jį išjungus, būtina perkrauti maksą, kad efektas įsigaliotų. Autodesk, aš tavęs NEKENČIU!

Esu 99% isitikines, kad nuo 2013/2014 maxo uztenka isjungti bitmap pageri, issaugoti scena ir is nauja ja uzkrauti, t.y. nereikia restartinti maxo.

--

fighting the good fight
0 Taškai

Žinutės: 1015
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-12-16
Rugp 9, 2014
gestis sako:
ar scriptinimas "naujokams", čia tiek visko suplakta, kad bus ištrinta vėl...
0 Taškai

Žinutės: 1424
Miestas: Royal Leamington Spa
Prisijungė: 2005-01-04
Rugp 10, 2014
krz3d sako:
Paklauskit greit kasnors kodėl rodykles maxe dingo 😀
+1 Taškai

Žinutės: 443
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Rugp 10, 2014
alvius sako:
Kodel 2015 maxe nedingsta rodykles paspaudus X, o issoka kazkokia lentele? 🙂

--

fighting the good fight
+1 Taškai

Master
Žinutės: 2591
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Rugp 17, 2014
romullus sako:
Padėkit surasti kur dar gali slėptis vray liekanos max faile.

Turiu max sceną, kurią atidarinėjant mėtomi pranešimai apie trūkstamus vray komponentus. Nieko neįprasto, tiesiog dėl sportinio intereso užsimaniau ją išvalyti. Patikrinau visus enviroment, effects, render elements langus - nieko nėra. Visiems scenos objektams priskyriau paprastą standart materialą ir merginau viską į naują sceną. Išsaugau naują sceną į failą ir bandant ją atidaryti vis tiek gaunu pranešimą: "vrender2013.dlr Class: VRayDiffuseFilterMap SuperClass: 0x1151". Visi objektai be tesselate arba turbosmooth, daugiau jokių modifikatorių neturi. Nėra jokių šviesų, kamerų ar dar ko nors, tik geometrija.

Kur gali slėptis vray gremlinai?

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 443
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Rugp 17, 2014
alvius sako:
Wild guess. Gal sceneje scene statai yra, ir juose ijungti render elementai?

--

fighting the good fight
0 Taškai

Master
Žinutės: 2591
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Rugp 17, 2014
romullus sako:
Geras spėjimas, deja, ne, nėra scene state'ų.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 2
Prisijungė: 2014-08-17
Rugp 17, 2014
pseudo sako:
Sveiki, turiu klausimą, kaip patartumėte padaryti ornamento išgraviravimą ant akmens 3d maxe, kažką panašaus į tai image.shutterstock.com nesu linkęs pasitikėti pro boolean, mėgsa jis man lūžti ir daryti klaidas, kada kažką sudėtingesnio su juo darau, kokios būtų alternatyvos?
0 Taškai

Žinutės: 443
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Rugp 17, 2014
alvius sako:

romullus sako:

Geras spėjimas, deja, ne, nėra scene state'ų.

VRayDiffuseFilterMap yra bake elementas. Gal ten kas nors yra?

--

fighting the good fight
0 Taškai
Jums reikės prisijungti, jei norite rašyti atsakymą.