Siųsti atsiliepimą
El. paštas
Slaptažodis
Pamiršote slaptažodį?
Registruotis

Prisijungę vartotojai

Offline

KLAUSK- ATSAKYSIU!(TEMA SKIRTA NAUJOKAMS)

Forumai3D3ds maxKLAUSK- ATSAKYSIU!(TEMA SKIRTA NAUJOKAMS)

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 4, 2016
romullus sako:
Įvesk į google paieškos laukelį žodį fumefx.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 71
Prisijungė: 2016-06-08
Lie 4, 2016
tdesws sako:
Galvojau apie šitą :D taip pat svarsčiau ar yra alternatyvų, nesiunčiant papildomų plug'inų :D
0 Taškai

Žinutės: 875
Miestas: Bournemouth
Prisijungė: 2011-04-09
Lie 5, 2016
blink182 sako:
Gal kas zinote kodel blokai stovi staciai visada ir neseka kalno rotacijos i virsu? Ta prasme kaip laiptai gaunasi, man reikia kad kaip rampa butu. Naudojausi forest pack ir nezinau ar ten yra koks nors settingsas kad normaliai sektu... patarimu gal turit?

--

cheers!
0 Taškai

Žinutės: 875
Miestas: Bournemouth
Prisijungė: 2011-04-09
Lie 5, 2016
blink182 sako:
Ir gal kas nors zinot kaip padidinti fill counta object painting toolbare? Dabar tik 500 objektu leidzia fill daryt...

--

cheers!
0 Taškai

Žinutės: 875
Miestas: Bournemouth
Prisijungė: 2011-04-09
Lie 5, 2016
blink182 sako:
Jei dar kas turit kokiu ideju kaip padaryti 3 random objektus kad followintu spline, buciau dekingas nes niekas neveikia ka surandu. Toks paprastas dalykas ir nera sprendimo niekur, nesuprantu kaip taip gali buti

--

cheers!
0 Taškai

Žinutės: 84
Prisijungė: 2007-07-27
Lie 6, 2016
mindaugas182 sako:

blink182 sako:

Jei dar kas turit kokiu ideju kaip padaryti 3 random objektus kad followintu spline, buciau dekingas nes niekas neveikia ka surandu. Toks paprastas dalykas ir nera sprendimo niekur, nesuprantu kaip taip gali buti

Netinka spacing tool? Tiesiog tą patį spline gali naudot tris kart su skirtingais objektais ir skirtingu spacing tarp jų, turėtų suveikt taip.
Užtruko ~ min. padaryt ta kur screenshot'e, daugiau laiko praleidus manau tikrai galima padaryt tai ko norėtai.

0 Taškai

Žinutės: 875
Miestas: Bournemouth
Prisijungė: 2011-04-09
Lie 6, 2016
blink182 sako:
Na taip veiktu, tik problema kad nebuna tada random issidestymo, man reikia kad susiplaktu visi meshai ir nebutu kazkokios tvarkos :)

--

cheers!
0 Taškai

Žinutės: 84
Prisijungė: 2007-07-27
Lie 6, 2016
mindaugas182 sako:
Na jei random tai galima visvien tą patį spacing naudot, neesu naudojęs daug maxsrcript ir pan bet tai turėtų suveikt jei nereikia ir random tarpų tarp objektų:
objArray = selection as array
for h in helpers do
(
r = random 1 objArray.count
obj = instance objArray[r]
obj.transform = h.transform
)

Tiesiog dummy su spacing tool pridedi o po to random tam tikrų objektų instance numeti į dummy vietą. Ir čia su mintim kad daugiau jokių helper nėr panaudota priešingai tai reiktų kokio tikrinimo ar šiaip iš kokio layer imt ar pan.

Per pora min. google radau kaip reik ką parašyt. Pagrindinis source (davewortley.wordpress.com/2012/06/21/distributing-random-objects-to-helpers/)

Paskutinis redagavo: mindaugas182 2016-07-06, 15:56

0 Taškai

Žinutės: 875
Miestas: Bournemouth
Prisijungė: 2011-04-09
Lie 6, 2016
blink182 sako:
Nice, atrodo gerai, kad buciau zinojes pries tai :)
Siaip dabar radau kazkoki skripta pats panasu, kur padarai viena objekta su spacing toolsu ir tada pasirenki keleta nodu ir padarai replace tai kol kas veikia :) Tik kad pats mane objektu >200k tai crashina :D

--

cheers!
0 Taškai

Žinutės: 71
Prisijungė: 2016-06-08
Lie 6, 2016
tdesws sako:
Turiu FumeFX+VRay (3ds Max 2016) klausimą, kas gali būti, kad išrenderinus visi sugeneruoti dūmai neturi alpha kanalo?

Pridedu image:
Render - viskas atrodo gerai
Alpha - dūmų nematyta
PNG - nesvarbu kokiu formatu exportinu ar su rgb ar su rgba, bet iškart visų dūmų kokybė sugenda, aplink juos atsiranda keistų išblukimų (nežinau ar matosi foto).

Bandžiau už visko uždėti juodą plane, alphos aišku neliko, bet maniau, kad dūmai bent susitvarkys (nesusitvarkė :D )

0 Taškai

Žinutės: 84
Prisijungė: 2007-07-27
Lie 7, 2016
mindaugas182 sako:
Prie render elements pridedi FumeFX Fire?, ar kaip ten nelabai pamenu senai naudojau galbūt dabar jau skiriasi.
0 Taškai

Žinutės: 71
Prisijungė: 2016-06-08
Lie 8, 2016
tdesws sako:
pridėjau ir fire ir smoke, nž gal čia koks bugas, nes pastebėjau, kad jis man sukuria alpha tik tuo atveju jei iškart į failą exportinu, o ne tik peržiūrai.
0 Taškai

Žinutės: 1009
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-12-16
Lie 8, 2016
gestis sako:

tdesws sako:

nepykit, nebeleidžia redaguot, nepasakiau, kad čia 3ds max :D


dėl šito nesijaudink, čia Max'o tema :) O redaguoti gali tik 10 min intervale.


tdesws sako:

Gal kas turit kur pasislėpę kokį GERĄ (realistc) smoke tutorialą? Nes beveik viskas ką randu, tai nedadaryti tutorialai su particles (nesakau, kad particles blogai :D ) kur tas rūkas atrodo lyg daug pleinų bekylančių į viršų


jei naudoji VRay, tai naujesni iš jų (gal nuo 3-čios versijos) turi "metaboll" ar kaip ten tai vadinasi(?) dalyką. Iš jo gali pasigaminti skysčius, debesis ar pan. Realizmui prie tokių dalykų yra labai svarbus ir apšvietimas. O google ar kitoje paieškoje gali pasičekinti tū "metabol" tutorialų, nors nežinau ar jie gzistuoja apskritai? O galiausiai susirask VRay'jaus help'o puslapį internete. Gal ten bus apibūdintas tas boll'as? :)
0 Taškai

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 13, 2016
romullus sako:
Ar įmanoma makse priskirti aktyvų materialą objektui neatidarant slate editoriaus arba bent jau jam esant minimaizintam?

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 442
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2007-08-06
Lie 14, 2016
alvius sako:
Kiek pamenu is skriptinimo puses, tai kai Slate uzdarytas, negali kreiptis i ji per maxscripta. Bet cia buvo su 2014 versija.


Edit

Kiek prisiminiau, tai buvo problemu, per maxscript kreipiantis i Slate, kai atidaromas naujas failas ir Slate dar nebuvo uzkrautas.

O siaip manau imanoma butu susiscriptinti right click menu panasia kaip turi Maya - Assign existing material.

Paskutinis redagavo: alvius 2016-07-14, 16:40

--

fighting the good fight
0 Taškai

Žinutės: 358
Prisijungė: 2005-12-04
Lie 14, 2016
Siger sako:
Is esmes galima (ko gero ir scripta padaryti) naudojant MaxSDK. Materialu bibliotekos, nepriklausomos ar jos kuriame editoriuje (jos visos visvien yra kaip globalus IEnumerable kintamieji scenoje) esti pasiekiamos, kad ir iskvieciant FindMaterialByName ar IntPrt i konkretu materiala bibliotekoje. Bet cia jau bus glandu operacija per subine... :) Zinoma, smarkiau pasukus momeni gal butu galima atkapstyti paprastesni algoritma, ale kazi ar kailis vertas isdirbio?
0 Taškai

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 14, 2016
romullus sako:
Nea, jeigu tai sudėtingas reikalas, tai vargiai ar apsimoka gaišti laiką.
Galbūt būtų lengviau įgyvendinamas sekantis variantas: pasidaryti langelį, kuriame būtų du mygtukai, vienas "pick material" ir antras "assign to selected object". Ar daug žinių reiktų susikriptinti tokį daiktą?

p.s. paieškosiu skriptspote, gal jau yra sukūręs kas nors ką nors panašaus :]

Paskutinis redagavo: romullus 2016-07-14, 17:19

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 358
Prisijungė: 2005-12-04
Lie 14, 2016
Siger sako:
Matai, tas "pick material" visvien turi buti issaugomas i temporary library. Tai nera sudetinga. Materialas taip paprastai, tarkim kaip koks bitmapas, negali buti kopijuojamas - jis yra parametru reiksmiu masyvas. na, o tuomet is templibo galima be problemu priskirti. Yra sioks toks niuansas. Laikina biblioteka butinai reikes kazkur issaugoti ir atidaryti (load) naujai, kad nusimustu instancas.
0 Taškai

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Lie 14, 2016
romullus sako:
Supratau. Tokiu atveju paprasčiau ir pigiau bus nusipirkti trečią monitorių slate'ui ir laikyti jį pastoviai atidarytą :]

Bet kokiu atveju, dėkui už situacijos nušvietimą!

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 358
Prisijungė: 2005-12-04
Lie 14, 2016
Siger sako:
Oi. Trecio gal nereikia :D Pas mane dazniausiai workstationai uzimti kitais darbais, tai pamatytum kaip puikiai issiverciu su 17'' laptopu atsidares iskart 4-5 Visual Studio langus ir retsykiais max'a :D
0 Taškai
Jums reikės prisijungti, jei norite rašyti atsakymą.