Siųsti atsiliepimą
El. paštas
Slaptažodis
Pamiršote slaptažodį?
Registruotis

Prisijungę vartotojai

Offline

KLAUSK- ATSAKYSIU!(TEMA SKIRTA NAUJOKAMS)

Forumai3D3ds maxKLAUSK- ATSAKYSIU!(TEMA SKIRTA NAUJOKAMS)

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Spa 11
romullus sako:
Jeigu aš teisingai supratau, ko tau reikia, tai užvardindamas Coronos render outputą, gali naudoti šitokią sintaksę: corona-renderer.com/wiki/renderstamp

Pats niekad nebandžiau, bet turėtų veikti.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 452
Miestas: Zurich/Vilnius
Prisijungė: 2009-09-07
Spa 12
ES sako:
Mintis tikrai gera. Bet bėda vistiek išlieka, nes naudojant %n (Actual frame number), pavadinime aš gausiu frame number, bet ne tam tikrą tekstą kuriuo frame turėtų būti pavadintas.

Šiaip ne tragedija, turim pasirašę comand listą su auto renameriu. Bet vistiek norėtųsi optimizuoti ir pašalinti klaidos galimybę.
0 Taškai

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Spa 12
romullus sako:
Aš galvojau kad tau labiau reikalingas camera name, juk frame number ir šiaip turėtum gauti renderindamas sequence, ar ne?

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 2365
Prisijungė: 2008-12-08
Spa 12
Rytis sako:

romullus sako:

Aš galvojau kad tau labiau reikalingas camera name, juk frame number ir šiaip turėtum gauti renderindamas sequence, ar ne?


ne taip supratai, jam reikia kad kievienas frame būtų pavadintas, atskiru pavadinimu
0 Taškai

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Spa 12
romullus sako:
Aš turbūt iš viso nesupratau, o iš kur maxas turėtų tuos pavadinimus paimti? Ne iš lubų gi?

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 2365
Prisijungė: 2008-12-08
Spa 12
Rytis sako:
na jei kiekvienam freimui yra atskira kamera, tada įmanoma
0 Taškai

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Spa 12
romullus sako:
Apie ką aš ir šneku. Gauti camera name failo pavadinime su Corona sintakse, jokių problemų. Bet gal ES reikia visai ko kito ir mes čia tik be reikalo burbulus pučiame.

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 2365
Prisijungė: 2008-12-08
Spa 13
Rytis sako:
tikriausiai taip ir bus :D
0 Taškai

Žinutės: 452
Miestas: Zurich/Vilnius
Prisijungė: 2009-09-07
Spa 13
ES sako:
Viską jūs teisingai supratot.

Tik maxas visada savo stiliuje. Kad užvadintum frame, tenka apeidinėti sistemą ir žaisti su kameromis bei jų pavadinimais, užuot tiesiog įrašius konkrečią reikšmę konkrečiame keyframe.

Bet kokiu atveju dėkoju už pagalbą. Išspręndėm problemą su gan primityviais algoritmais pervadinant frame'us jau po renderinimo.
0 Taškai

Žinutės: 358
Prisijungė: 2005-12-04
Spa 13
Siger sako:
Jau biškį MaxScript primiršau (beveik visai nebenaudoju), bet tokį fintą su pavadinimais nesunku išpręsti su for loop ir naudojant cikle next suggested name (or index) įkeliant į string formaterį. Čia galima tiek algoritmų primislyti, kad ir pasimesti nesunku :)
Galėčiau gal ir pažaisti, bet šiuo metu turiu tiek savo galvos skausmų, kad ir pats mielai pasidalinčiau :)
0 Taškai

Žinutės: 452
Miestas: Zurich/Vilnius
Prisijungė: 2009-09-07
Spa 14
ES sako:

Siger sako:

Jau biškį MaxScript primiršau (beveik visai nebenaudoju), bet tokį fintą su pavadinimais nesunku išpręsti su for loop ir naudojant cikle next suggested name (or index) įkeliant į string formaterį. Čia galima tiek algoritmų primislyti, kad ir pasimesti nesunku :)
Galėčiau gal ir pažaisti, bet šiuo metu turiu tiek savo galvos skausmų, kad ir pats mielai pasidalinčiau :)

Siger, ačiū už pasidalintus patarimus. Gaila, kad tai exceedina mano galimybių ribas.

Tavo galvos skausmai puikiai atsispindi išleidžiamame softe, taip kad nosis aukštyn, viskas gerai :) Bet jeigu poros savaičių bėgyje turėsi laisvesnio laiko, mielai pakalbėčiau. Jeigu rasi laiko brukštelk per FB :)
0 Taškai

Žinutės: 149
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2005-05-16
Spa 14
ISurg sako:
O kokiu būdu tu tuos pavadinimus nori maxui perduoti? Iš kažkokio išankstinio sąrašo? Nes galimybė "animuoti" output'o reikšmes, tikrai sukeltų daugiau bėdų, nei jų išspręstų.

Šiaip jau, manau, kad failų pervadinimas po renderinimo, yra netgi geresnis sprendimas, kadangi jis vykdomas jau po visko ir vartotojui nebėra galimybės ko nors sugadinti dar net nepradėjus renderinti.
Jeigu nori scripto, kuriuo tiesiai maxe būtų galima "animuoti" kadrų pavadinimus, tą tekstą atvaizduoti, paskui viską siųsti renderinti, visą tai darant pavyzdžiui per papildomą dialogą - tuomet primiausia reikia gerai apgalvoti visas situacijas, su kuriomis galima susidurti ir kaip konkrečiai tokiose situacijose scriptas turėtų elgtis.

Paskutinis redagavo: ISurg Spalio 14, 17:31

0 Taškai

Žinutės: 358
Prisijungė: 2005-12-04
Spa 14
Siger sako:
Nebūtinai kamerų vardai. Gali naudoti predefined string array su atitinkamais vardais kiekvienam freimui (geriau naudoti ne MaxScript, nes tuomet dispozinti string array visiškas šūdas, o ką nors iš serijos C++, C#). Tuomet renderinant kai išsaugomas failas (*.jpg) įpaišyti maždaug:
string[] preNames = new string[]("tirlipirli", "matausas", "pimpausis", etc...)
int frameNum = get here frame number as int ar panasiai...
// C#, C++ array is zero based, maxscript = 1.
string saveName = string.Format("temp_{0}_{1}.jpg", preNames[frameNum], frameNum.ToString())

Ir metodas išsaugojimui naudojant jau turimą vardą...
Čia, žinoma, žalia ir primityvu, reikia padirbėti, bet principas įmanomas.

P. S. Galima ir maxscript ir dar geriau, jei pavadinimai bus keliami is failo. Netgi bus sveikiau jei ipaisyti koki readeri su memory stream. Tada graziai issivalys dedikuota atmintis. Mat call GC() siuo atveju didelio dziaugsmo nesuteiks.
Esu paranoikas, kas liecia atminti...

Paskutinis redagavo: Siger Spalio 14, 18:39

0 Taškai

Žinutės: 946
Miestas: London
Prisijungė: 2006-06-25
Spa 15
phonex sako:
as tik nesuprantu kam apsikrauti tokiais dalykais kai tereikia pervadint 30 framu...laikas sugaistas aiskinantis jau seniai neatsipirko siuo atveju. Nebent reikes toki dalyka daryti kasdien, tai tada suprantu. Bet vienam kartui tai cia briedas taip knistis...laikas pinigai
0 Taškai

Žinutės: 358
Prisijungė: 2005-12-04
Spa 15
Siger sako:
Dėl 30-ties kadrų - būtų tikrai nerimta. Tik nemanau, kad reikėjo tik tiek. Šiaip jau man reikėjo kažkada šimtais failų pervadinti (windowsinis exploreris nei šį nei tą mala tam reikalui), tai irgi rašiausi kažkokias utėles. Dabar jau neatgraibysiu kur jos :)
O visumoje, kiek pramokęs programavimo/kodinimo/scriptavimo, kišu tą reikalą kur reikia ir nereikia - aptingau rankomis išdykauti (prašau be tiesmukų minčių :D ), vis rašausi toolsus. Va, ir šiandien prireikė Corona ir V-Ray paramblock2 id - SDK yra, bet daug darbo atrankioti/atsiskaičiuoti, klausti autorių - laikas gaištamas. O utėlę pasirašiau per 20 min.
0 Taškai

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Spa 27
romullus sako:
Ar yra koks būdas 3ds maxe įbeikinti camera mapping projection į tekstūrą. Man niekaip nesigauna to padaryti :/

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 875
Miestas: Bournemouth
Prisijungė: 2011-04-09
Spa 27
blink182 sako:
Sveiki, kaip per nauja 3ds max massfx daryti soft body? Bandziau tiek zaisti su cloth parametrais, tiek su rigid body + flex modifier, nieko gero nesigauna. Reikia kad butu kaip gumos materialo simuliacija. Gal yra kazkoks kitas softas kur zmones simuliuoja tokius dalykus?

--

cheers!
0 Taškai

Žinutės: 149
Miestas: Vilnius
Prisijungė: 2005-05-16
Spa 27
ISurg sako:

romullus sako:

Ar yra koks būdas 3ds maxe įbeikinti camera mapping projection į tekstūrą. Man niekaip nesigauna to padaryti :/

O tai sucolapsinti modifier stacko nepavyksta?

blink182 sako:

Sveiki, kaip per nauja 3ds max massfx daryti soft body? Bandziau tiek zaisti su cloth parametrais, tiek su rigid body + flex modifier, nieko gero nesigauna. Reikia kad butu kaip gumos materialo simuliacija. Gal yra kazkoks kitas softas kur zmones simuliuoja tokius dalykus?

Jeigu maxe, tai turbūt geriausias variantas su pflow mparticles (mpglue).

Paskutinis redagavo: ISurg Spalio 27, 17:58

0 Taškai

Master
Žinutės: 2126
Miestas: KLP
Prisijungė: 2004-09-16
Spa 27
romullus sako:

ISurg sako:


O tai sucolapsinti modifier stacko nepavyksta?


Kažkaip net neatėjo į galvą pabandyti :] Suveikė, dėkui!

--

Viską žinau - nieko nemoku.
0 Taškai

Žinutės: 875
Miestas: Bournemouth
Prisijungė: 2011-04-09
Prieš 6 dienas
blink182 sako:
Gal kas zinot kaip padaryti kai animuoji su footsteps kad charas stovetu vietoj o ne begtu i prieki? Paspaudus "in place" mode veikia, jis stovi vietoje, bet jei pats noriu ji judinti, jo negalima judinti daugiau. Naudoju .bip faila animacijai.

--

cheers!
0 Taškai
Jums reikės prisijungti, jei norite rašyti atsakymą.